3:a King Of The Hill-Alliansloppet

Efter en lyckad första träningsvecka i Mora åkte vi alltså i Torsdags ner till Trollhättan för ett läger med J-laget. Under lägret var planen att även köra de olika deltävlingarna i Alliansloppet. Det hela inleddes på Torsdags kvällen med 150meter sprint. Jag gjorde en helt okej insats med en 9:e plats i prologen och en 10:e plats totalt. Känner mig nöjd med tanke på att jag stod på ett par tävlingsrullskidor för första gången 10 minuter innan start. Blir en helt annan teknik än vad det är på de tyngre träningsrullskidorna när man kommer upp i fart.

Idag inledde vi med dubbelpass rullskidor skate och styrka innan det sen var dags för tävling igen. Den här gången ett backrace på 600 meter. Tävlingsrullen började kännas mer rätt och jag hade en ganska så  positiv känsla inför start även om kroppen inte var allt för fräsch. Starten gick och i ju med den korta distansen var det bara att ge allt från start. Hittade ett bra flyt i åkningen men stumnade en del mot slutet. Var faktiskt besviken på loppet när jag gick i mål och blev rejält överraskad när jag fick höra resultatet. Slutade som bäste svensk på en tredjeplats med en hel del tunga seniornamn bakom mig! Resultaten hittar ni här.IMG_2170 IMG_2172Imorgon väntar ett löppass på förmiddagen följt av det riktiga Alliansloppet. 48km i klassisk stil är det som väntar och det hela sänds i TV4 Sport med start klockan 14!

Hörs!

1 tanke på “3:a King Of The Hill-Alliansloppet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s