Alliansloppet

Då var vi hemma i Mora igen efter ett bra läger i Trollhättan. Sista dagen startades med ett löppass innan det var dags för det riktiga Alliansloppet. 48km, tre varv på en 18km slinga. Planen var att bara försöka ligga med på ett smart sätt och att få med sig en bra sluttid. Den planen sprack dock 10 minuter innan start när jag fick reda på att det skulle finnas ett spurtpris ut på andra varvet. Fick då för mig att jag skulle försöka hänga med tills dess och hoppas på att ingen av de riktigt stora namnen skulle bry sig om det.

Starten gick och jag låg högt upp i fältet mestadels av första varvet. In i varvning låg jag 5:a-6:a någonstans. Spurtpriset var kanske en kilometer efter varvning en bit upp i backen där vi körde King Of The Hill i Fredags. När vi gick in i backen så börjar Anders Aukland och Simen Östensen spurta och jag insåg att det hela kanske inte var en så lysande idé efter allt…

Blev helt slut och fick nästintill gå upp för resten av backen. Allt det här med knappa 3mil kvar av loppet… Fick lära mig på det hårda sättet att det inte är det lättaste att försöka återhämta sig under ett långlopp. Resten av resan handlade mest bara om att ta sig i mål på bästa sätt. Hamnade i ett konstigt flow där musklerna var som bortdomnade och pulsen aldrig gick över distansintervallen hur fort jag än försökte köra.

Men ett bra stakpass blev det och många erfarenheter tar jag med mig. Förhoppningsvis fick man även lite TV-tid för slitet de fösta två milen 😉

Nu väntar en fartvecka här i Mora innan vi tar oss an en ny lägerperiod. En vecka med J-laget i Grönklitt följt av en vecka i Idre Fjäll med Skidgym är det då som gäller.

Hörs!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s