Helgen

Blev en lite blandad tävlingshelg i Östersund som ändå slutade lyckligt. Som jag berättade I tidigare inlägg så har jag haft problem med knät veckan. Men jag bestämde mig iallafall för att köra tävlingarna I helgen då det kändes bra efter att jag hade testat att skejta I torsdags.

På Lördagen stod det alltså sprint på programmet. Uppvärmningen fungerade fint och jag kände inte av knät någonting alls. Körde prologen och fick till en riktigt bra sådan. Efter prologen hade vi en lång vila fram tills finalerna drog igång så vi åkte hem till boendet och tog det lugnt. Väl hemma började smärtan I knät komma tillbaka.

Är väldigt svårt att känna av en skada I tävlingssituation och inför en tävling då man är så full av adrenalin. Är väldigt lätt att inbilla sig själv att man inte har ont bara för att huvudet är så inställt på att tävla. Men efter flera samtal med tränare och ledare så kom vi fram till att det var smartast att inte fortsätta köra finalerna med tanke på att det är så tidigt in I säsongen. Kändes riktigt surt att se de andra sticka iväg men såhär I efterhand känner jag mig nöjd med mitt beslut. Blev till att ställa in sig på söndagens 10km klassiska lopp istället.

Fungerar nämligen bättre att köra klassiskt då inte krafterna på knät inte verkar lika mycket i sidled som på skate. Fick till ett fint klassiskt lopp där jag växte in i tävlingen och kunde göra ett riktigt snabbt sista varv! Kunde ta hem tävlingen med dryga 40 sekunder och även skrapa ihop lite viktiga cup poäng!

Resultat hittar ni härDSC_1108DSC_1111DSC_1126DSC_1129DSC_1148DSC_1161DSC_1168Resultaten den här helgen räckte även för att jag skulle kunna kvala in i juniortruppen till Scandinaviska Cupen i Finland nästa helg! Mer om det kan ni läsa här

Ska dock in till sjukgymnast nu i veckan och se till att allt är bra med knät innan jag helt kan ställa in mig på att åka.

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s