Axa Ski Marathon

En positiv och för min del annorlunda upplevelse under den senaste tiden var Axa Ski Marathon. Ett långlopp på 42km som var planerat att gå på Lugnet men som fick lov att flyttas upp till Orsa Grönklitt. Då knät inte riktigt var tävlingsdugligt än blev det till att staka det hela. Loppet gick mestadels på den ganska så kuperade konstsnöslingan i Grönklitt. Det tillsammans med regn och mindre bra stavfäste gjorde detta till en riktig utmaning.

Var bra med i starten och kunde ligga med fint i den något hetsiga klungan under första varvet då tempot inte var allt för högt. Tempot blev det dock ändring på under andra varvet då klubbkömpisen Simon Andersson tyckte att det var dags att ställa av lite vasaloppsvinnare och andra småpojkar. Fältet sprack upp direkt och jag hamnade i en klunga med bra samarbete som plockade någon placering då och då. Gjorde sen ett bra sistavarv och lyckades ta mig i mål på en fin 10e plats. Något som jag känner mig grymt nöjd med tanke på det tuffa startfältet.

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s