Idrus Fjällus

Då sitter man alltså hemma i Mora igen. Helgen i Idre Fjäll blev helt klart ett steg framåt med tanke på hur kroppen har svarat de senaste veckorna.  Dock fortsatte benen att säga ifrån men med tanke på den hårda träning som jag fick ta igen senaste två veckorna kanske inte det är så konstigt. Känns ändå bättre att vara lite ur fas då det borde öka chanserna att man kan sprätta på lite senare.

Fredagens 10km klassiska race blev helgens bästa. Mycket beroende av att man kan använda sig av överkroppen på ett annat sätt i den klassiska åkningen och därmed avlasta benen under vissa delar av banan. Lyckades ta hem det hela med knappa 10s. Resultat hittar ni härDSC_1427Lördagens sprint var jag väldigt osäker på om jag skulle köra överhuvudtaget med tanke på knät men bestämde mig ändå för att köra prologen för att se hur det kändes. Kunde ta hem prologen och bestämde mig för att köra vidare då knät kändes bra. Hade bra koll i kvarten tog mig vidare till semi. Tyvärr så började knät i det här skedet kännas mer och mer instabilt. Tog då beslutet att inte köra vidare för att inte riskera någonting. Skulle i det här läget skulle vara ganska så förödande om man skulle kroka ihop med någon och få ytterligare en vridning. Stack därför ut och brände av två stakintervaller för att ändå få belastningen från en riktig sprint. Prologresultat hittar ni härDSC_1439 DSC_1448 DSC_1457Söndagens tävling blev en riktigt stum historia. Öppnade bra och ut på andra varvet bildades en kvartet med Ruus, Lageson, Burman och jag själv. Allt fungerade fint fram tills stigningen in till sista varvningen då Ruus tog några mäktiga kliv och la in segerrycket. Tokstumnade då i benen och fick kriga på bra för att ens ta mig i mål. Resultat hittar ni härDSC_1469DSC_1474 DSC_1478

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s