Tillbaka

Då var vi tillbaka! Mycket har hänt sen sist. I stora drag har jag hunnit tagit studenten och efter fyra king-år i Mora flyttat upp till Östersund för att försätta min skidsatsning.

Foto: Kjell-Erik Kristiansen, sweski.com

Men framförallt har vi hunnit kicka igång den hittills omåttligt struliga säsongen 2015/2016.

Det hela började som vanligt med den sedvanliga premiären i Bruksvallarna. Blev en helt okej premiär med ett bra klassiskt distanslopp där jag slutade på en 7e plats, 2sek från pallen. Söndagens sprint började bra med en 4e plats i prologen men fick tyvärr ett snöpligt slut med ett stavbrott redan i kvartsfinalen. Detta räckte dock för att bli uttagen till första världscuphelgen i Rukka, Finland. Tyvärr han jag gå och bli förkyld innan avfärd och fick lov att ställa in resan.

Blev borta från träning i en dryg vecka och missade därmed även första Sverigecupen i Idre Fjäll. Fick istället ställa in mig på öppningshelgen av den Skandinaviska Cupen i Vuokatti, Finland som ägde rum nu under helgen. Inledde med en smärre miss då jag valde att staka det klassiska loppet över 15km. Någonting som jag skulle få ångra… Blev en jobbig historia som jag snabbt försökte glömma. Fick istället fokusera på lördagens sprint som skulle visa sig bli något mer framgångsrik.

Efter en lite seg prolog blev känslan bättre och bättre efterhand och kunde plocka hem årets första seger! : ) Det tillsammans med en sjukt bra tävling för det svenska laget gjorde detta till en riktig kingdag! På söndagen fick jag sen ett helt ok lopp på min lilla kryptonitdistans 15 skate.

12310563_993295980709838_4827953090464339596_n

Hade hoppats att denna helg skulle bli vändningen på årets säsong men tyvärr räckte det inte för att ta sig ut på världscupen. Blir istället till att börja jaga timmar igen och ta sikte på Falun för julfirande.

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s