Tillbaka

Då var vi tillbaka! Mycket har hänt sen sist. I stora drag har jag hunnit tagit studenten och efter fyra king-år i Mora flyttat upp till Östersund för att försätta min skidsatsning.

Foto: Kjell-Erik Kristiansen, sweski.com

Men framförallt har vi hunnit kicka igång den hittills omåttligt struliga säsongen 2015/2016.

Det hela började som vanligt med den sedvanliga premiären i Bruksvallarna. Blev en helt okej premiär med ett bra klassiskt distanslopp där jag slutade på en 7e plats, 2sek från pallen. Söndagens sprint började bra med en 4e plats i prologen men fick tyvärr ett snöpligt slut med ett stavbrott redan i kvartsfinalen. Detta räckte dock för att bli uttagen till första världscuphelgen i Rukka, Finland. Tyvärr han jag gå och bli förkyld innan avfärd och fick lov att ställa in resan.

Blev borta från träning i en dryg vecka och missade därmed även första Sverigecupen i Idre Fjäll. Fick istället ställa in mig på öppningshelgen av den Skandinaviska Cupen i Vuokatti, Finland som ägde rum nu under helgen. Inledde med en smärre miss då jag valde att staka det klassiska loppet över 15km. Någonting som jag skulle få ångra… Blev en jobbig historia som jag snabbt försökte glömma. Fick istället fokusera på lördagens sprint som skulle visa sig bli något mer framgångsrik.

Efter en lite seg prolog blev känslan bättre och bättre efterhand och kunde plocka hem årets första seger! : ) Det tillsammans med en sjukt bra tävling för det svenska laget gjorde detta till en riktig kingdag! På söndagen fick jag sen ett helt ok lopp på min lilla kryptonitdistans 15 skate.

12310563_993295980709838_4827953090464339596_n

Hade hoppats att denna helg skulle bli vändningen på årets säsong men tyvärr räckte det inte för att ta sig ut på världscupen. Blir istället till att börja jaga timmar igen och ta sikte på Falun för julfirande.

Hörs!

Fram till JVM

Efter helgen i Falun/Torsby väntade världscuptävling i Otepää. Liksom de flesta tävlingar den här säsongen för min del var det klassisk sprint som gällde. Fick till en bra prolog där jag lyckades ta mig vidare som 26e man. Laddade sen om till kvartsfinalen och var extremt taggad när jag ställde mig på startlinjen. Lite för taggad så här i efterhand.. Fick rätt dålig start och blev allt för ivrig att ordna upp det. Stimmade alldeles för mycket och var sopsljut när stigningen väntade. Resten av heatet blev ingen mysig resa direkt. Ville för mycket helt enkelt och det slutade istället med en hård läxa. Väldigt besviken på min körning i kvartsfinalen men ändå kul någonstans att kunna ta mina fösta VC pinnar!

Sen bar det iväg till Idre Fjäll för sista uppladdningarna till JVM. Blev ett fint läger tillsammans med skidgym där kroppen började svara på en ny nivå för den här säsongen.

IMG_0447-0

Rauk and roll

Då kan vi lägga en intensiv helg till handlingarna. Sprinten i Falun blev en riktigt king-tävling som man sent kommer glömma. Bra stämning med mycket publik, extremt bra motstånd och allt detta på hemmaplan. Fick till en bra prolog där jag kunde pinna på fint och ta mig in på en 17e plats. Kunde sen ta mig vidare till en semifinal där jag fick en lite trasslig resa och tog mig imål som 5a. Totalt en 9e plats i skandinaviska cupen och seger i sverigecupen vilket jag känner mig grymt nöjd med!AdaFoto: Adam Johansson, AdaMedia Med MeraIMG_0391Efter prisutdelningen blev det direkt till att dra sig mot Torsby för juniscup. Något som var lättare sagt än gjort när det snöade en sisådär 2-3 dm på vägen ner. 20km masstart i klassisk stil stod på programmet och det blev inte direkt någon mysig resa för min del. Kroppen va rätt så less av någon anledning och fick kriga på bra för att kunna hänga med. Gjorde ändå något slags försök till att sprätta på sista varvet men det ville sig inte så det blev inte nå mycket till spättande… Var en bra dag på Tinder iaf .!10863820_605841009560244_7193818581767043588_o10531380_605840869560258_1285307011160454057_oTeam Tricepz levererar åter igen mäktiga bilder !

Nu ladd-ar vi om, Hörs!

Gott nytt år och sånt

Mycket har hänt sen sist. Först ut var det Axa Ski Marathon i Orsa. Körde liksom i fjol på blanka skidor och stakade mig igenom vilket även i år slutade (kanske inte helt oväntat) med den inte allt för trevliga väggen . Låg med bra i tätklungan i dryga tre av fyra mil för att sedan tappa rätt rejält under sista varvet då varken armar, rygg eller mage inte riktigt ville vara med längre. Orkade dock hänga med bättre nu än förra året så förhoppningsvis härdar dessa lopp en del..!IMG_0382Sen var det dags för det traditionsenliga nyårslägret. Blev några fina dagar i Sälen med trevligt sällskap och en del timmar. Började under den här veckan belasta ljumsken lite lätt igen och förhoppningsvis ska den nu vara någorlunda återställd. IMG_0350Nu till helgen väntar det nya tävlingar. Oturligt nog blev juniorcupen i Torsby flyttad till samma helg som den skandinaviska cupen i Falun. Har hela säsongen sett fram emot tävlingarna i Falun väldigt mycket i ju med att de går på hemmaplan. Kommer därför köra lördagens sprint i Falun för att sedan åka ner till Torsby och vara med på söndagens masstart över 20km.

Hörs!

Déjá vu

Skandinaviska i cupen i Lillehammer blev en stum historia för min del. Fick till säsongens första riktiga bottennapp. Hade fortsatt problem med den ömmande ljumsken och skulle i efterhand nog stått över den helgen.. men men, lätt att vara efterklok.

Efter lite sjukgymnastbesök i Mora blev det sen till att återvända till vårt västra grannland för ett läger i Trysil. Då ljumsken inte precis blev bättre efter de 3milen som avverkades i Lillehammer blev det ett läger bestående av mestadels stakning. Fick lite throwbacks från förra året då jag också bara kunde staka vid den här tiden. Då pga en knäskada.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/6c4/49372522/files/2014/12/img_0252.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/6c4/49372522/files/2014/12/img_0282.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/6c4/49372522/files/2014/12/img_0330.png
Nu befinner jag mig hemma i Falun för lite julfirande. Börjar känna igen både kropp och ljumske så förhoppningsvis ska jag kunna köra för fullt igen efter nyår. Fram tills dess blir det att fortsätta stakträningingen blandat med lite lugnare pass i den fria stilen. Kör Axa Ski Marathon nu till helgen innan det bär iväg på ett Nyårsläger till Grövelsjön.

God Jul, Gott nytt år och Hörs!

Livet

Då har vi alltså klarat av den första sverigecupen! Blev en lyckad helg uppe i Piteå där jag lyckades ta en dubbelseger junis-klassen.

IMG_0240-6.PNG
Photocred de mäktiga boysen i Team Triceps

Nu befinner jag mig snabbt och lustigt i Norge, närmare bestämt Lillehammer. Där kommer vi i helgen harva runt på en skandinavisk cup. Har fortsatt problem med en ond ljumske och kommer därför stå över morgondagens distans. Kommer istället sikta in mig på Lördagens fristils sprint och Söndagens klassiska masstart över 30km. Är riktigt brutala banor här i Lillehammer så det kommer blir till att kriga på det man har för att kunna ta sig upp för dessa ”monster” till backar.

Har blivit lite halvdant med träning i veckan då förutsättningarna för skidåkning kring Falun inte är optimala just nu. Men hoppas ändå få igång kroppen lagom tills sprinten.
Höres!

Pitä

Då befinner jag mig på Arlanda där vi snart ska kliva på planet upp mot Luleå. Där ska vi sedan ska ta oss vidare till Piteå för första deltävlingen i Scandic Cup.

Kände mig rätt hängig efter Bruksvallarna men efter några lugnare dagar på hemmaplan bestämde vi oss för att åka upp till Idre Fjäll. Riktigt fina förhållanden där uppe nu med 3mil bra pistade spår..

IMG_0228.JPG
Jag och Lukas ”raukas” Johansson

Distanserna i helgen är som följer:
Lördag Sprint Klassiskt
Söndag 10km Fritt

Hörs!

Bruksvallarna

Dååå har vi alltså kickat igång säsongen 2014/2015! Som vanligt ägde sverigepremiären rum i Bruksvallarna. Blev en bra helg för min del där jag under lördagen inledde med en seger i juniorklassen på distansen 10km fritt. Kände första kilometern att benen inte riktigt svarade och öppnade därför relativt lugnt. Var som mest dryga 10 sekunder efter täten men lyckades med en bra avslutning vända det hela till min fördel.

Resultat från lördagen hittar ni här

Under söndagen blev det till att testa på seniorklassen i den klassiska sprinten. Fick till en väldigt bra prolog där jag kunde åka med bra tryck och ta mig in på en tredjeplats. Tog mig sen vidare till finalen men väl där började krafterna tryta. Så det hela slutade med en sjätteplats. Var en väldigt lång bana för att vara sprint och det kändes i juniskroppen kan jag lova. Lite besviken att jag inte orkade ligga med in mot spurten då avslutningen passar mig väldigt bra men jag känner mig ändå väldigt nöjd att ta mig till final med tanke på den tuffa banan och motståndet.

Prologresultaten hittar ni här och finalresultaten hittar ni här

TV-sändningen från sprinten hittar ni här

Fotona nedan är tagna av Tommy GabrielssonDSC_0602 DSC_0542 DSC_0513 DSC_0512 DSC_0506 DSC_0500 DSC_0110 1Nu väntar fortsatt träning innan det blir till att ta sig upp till Piteå för fösta sverigecuppen.

Hörs!

Time Flies

Mallis blev en riktig höjdare med grym träning och trevligt sälskap. Vi blandade backintervaller med strandhäng på allra bästa sätt. Vi besökte bland annat den legendariska backen Sa Colobra som man efter dryga 40 minuters rullskidåkning i brutal terräng stod på toppen av. Som vanligt när vi är ute och reser med Ski Team EME blev det en vecka som man sent kommer glömma. IMG_0096

Efter Mallis var tanken att vi skulle söka oss norr men då snön lyste med sin frånvaro slutade det hela med en vecka hemma i Falun. Blev istället att ta sig upp till Bruksvallarna i veckan som har gått. Där har vi i huvudsak samlat timmar på snö men även testat på de första intervallpassen. 20131120-191519.jpg(bilden är från fjolåret i bruksvallarna)

Kroppen har svarat lite från och till. Fick en riktigt tung period efter Mallis där jag nog gick lite över gränsen av vad jag klarar av. Har aldrig haft en period där jag har kunnat träna så mycket utan sjukdom som jag har gjort den här hösten och jag tror kroppen började märka av det. Men efter en lite längre lugnare period började jag uppe i Bruksvallarna få tillbaka trycket och förhoppningsvis ska jag hitta formen till nästa helg då det faktiskt är dags för tävlingspremiär!

Just nu befinner jag mig hemma i Mora och tränar i Orsa Grönklitt där de har lyckats få till en snöslinga på 1,3km. Blir här till mitten av nästa vecka då vi åker tillbaka till Bruksvallarna där den traditionsenliga sverigepremiären äger rum.

Hörs!